Μαξιλάρια Stimulite®

supracor Τα μαξιλάρια κατά των κατακλίσεων Stimulite® από την Supracor® με κηρήθρες από θερμοπλαστική ουρεθάνη (high tech material) και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πίεσης και εξαερισμού επιτρέπουν τον αερισμό του δέρματος καλύτερα από κάθε άλλο μαξιλάρι.

Μαξιλάρι Stimulite
Μοναδικό σύστημα εξαερισμού που ελέγχει τη θερμότητα και την υγρασία. Ιδανικό για χώρες με θερμό κλίμα και υγρασία.

Τα 9+ του Stimulite®

  1. Ελαφρύ. Ιδιαίτερα ελαφρύ μαξιλάρι.
  2. Αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιακό.
  3. Αναπνέει. Επιτρέπει τον αερισμό του δέρματος καλύτερα από κάθε άλλο μαξιλάρι καθώς στο 93% της επιφάνειας της περιοχής που έρχεται σε επαφή με το μαξιλάρι κυκλοφορεί αέρας.
  4. Πλένεται. Γιατί η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!
  5. Δεν σκάει. Για εσάς που το προηγούμενο σας μαξιλάρι σας …εγκατέλειπε συχνά. Τα μαξιλάρια Stimulite® δεν σκάνε καθώς δεν εγκλωβίζουν τον αέρα αλλά τον αφήνουν να κυκλοφορεί.
  6. Ανθεκτικά και οικονομικά στη χρήση.
  7. Ανακυκλώσιμο. Τα μαξιλάρια Stimulite® είναι 100% ανακυκλώσιμα.
  8. Συνολική διαχείριση πίεσης. Μείωση πίεσης, καθώς η δομή της κηρήθρας επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή της σε όλη την επιφάνεια. Μείωση δύναμης τριβής λόγω της διαφορετικής ακαμψίας των στρωμάτων θερμοπλαστικής ουρεθάνης ΧΩΡΙΣ να επηρεάζεται η σταθερότητα.
  9. Positioning. Με ειδική διαμόρφωση για όποιον χρειάζεται. Γενικότερα πολύ καλή στήριξη σώματος.

Tip

Τα μαξιλάρια Stimulite® είναι υδρόφιλα. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τοποθετείστε το μαξιλάρι σας 1 φορά το μήνα σε μια λεκάνη με νερό για 30 λεπτά.

Με εννέα διαφορετικές προτάσεις και διαφορετικά μεγέθη, για την αντιμετώπιση κάθε δυνατής περίπτωσης.

Stimulite® Sport (medium risk)

Μαξιλάρι Stimulite Sport
Ύψος: 5 cm
Βάρος: 1 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 120 kg

Το απόλυτο αθλητικό αεριζόμενο μαξιλάρι χαμηλού προφίλ, σχεδιασμένο για αθλητές και ενεργούς χρήστες. Ιδιαίτερα ελαφρύ, με ύψος 5cm και 2 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα Stimulite). Ένα πιο μαλακό άνω στρώμα, με ένα πιο σκληρό κάτω στρώμα για μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του. Ένα πραγματικά δροσερό μαξιλάρι για καθημερινή χρήση.

Stimulite® Smart (medium risk)

Μαξιλάρι Stimulite Smart
Ύψος: 5 cm
Βάρος: 1 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 85 kg

Το Stimulite Smart, ένα αθλητικό αεριζόμενο μαξιλάρι χαμηλού προφίλ, με ένα πιο μαλακό άνω στρώμα σε σχέση με το Stimulite Sport, σχεδιασμένο για ανθρώπους με πιο ευαίσθητο δέρμα. Ιδιαίτερα ελαφρύ, με ύψος 5cm και 2 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα Stimulite). Ένα πιο μαλακό άνω στρώμα, με ένα πιο σκληρό κάτω στρώμα για μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του. Ένα πραγματικά δροσερό μαξιλάρι για καθημερινή χρήση.

Stimulite® Slimline™ (medium risk)

Μαξιλάρι Stimulite slimline
Ύψος: 5.5 – 7 cm
Βάρος: 1.4 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 120 kg

Το ιδανικό αεριζόμενο μαξιλάρι χαμηλού προφίλ, για καθημερινούς χρήστες, με διαμόρφωση για βέλτιστη άνεση και υποστήριξη. Ελαφρύ, με ύψος 5.5 – 7cm (διαφορετικό ύψος στην επιφάνεια λόγω της διαμόρφωσης) και 2 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα Stimulite). Ένα πιο μαλακό άνω στρώμα, με ένα πιο σκληρό κάτω στρώμα για μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του. Ένα μαξιλάρι για καθημερινή χρήση που αναπνέει!

Stimulite® Slimline™ XS (medium risk)

Μαξιλάρι Stimulite slimline
Ύψος: 5.5 – 7 cm
Βάρος: 1.4 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 110 kg

Το Stimulite Slimline XS, είναι ένα αεριζόμενο μαξιλάρι χαμηλού προφίλ με ένα πιο μαλακό άνω στρώμα σε σχέση με το Stimulite Slimline, σχεδιασμένο για καθημερινούς χρήστες με πιο ευαίσθητο δέρμα, με διαμόρφωση για βέλτιστη άνεση και υποστήριξη. Ελαφρύ, με ύψος 5.5 – 7cm (διαφορετικό ύψος στην επιφάνεια λόγω της διαμόρφωσης) και 2 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα Stimulite). Ένα πιο μαλακό άνω στρώμα, με ένα πιο σκληρό κάτω στρώμα για μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του. Ένα μαξιλάρι για καθημερινή χρήση που αναπνέει!

Stimulite® Classic (high risk)

Μαξιλάρι Stimulite Classic
Ύψος: 7 cm
Βάρος: 1.4 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 130 kg

Ένα αεριζόμενο μαξιλάρι υψηλού προφίλ, σχεδιασμένο για χρήστες με υψηλό κίνδυνο κατάκλισης ή χρήστες με μεγάλο σωματικό βάρος. Ελαφρύ, με ύψος 7cm και 3 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα Stimulite), τα οποία επιτρέπουν στις οστικές προεξοχές να βυθίζονται ελεύθερα στο μαξιλάρι. Τα διαφορετικής σκληρότητας στρώματα παρέχουν μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα την ανακούφιση από την πίεση.

Stimulite® Classic XS (high risk)

Μαξιλάρι Stimulite Classic XS
Ύψος: 7 cm
Βάρος: 1.4 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 130 kg

Το Stimulite Classic XS, είναι ένα αεριζόμενο μαξιλάρι υψηλού προφίλ με ένα πιο μαλακό άνω στρώμα σε σχέση με το stimulite classic, σχεδιασμένο για χρήστες με υψηλό κίνδυνο κατάκλισης και πιο ευαίσθητο δέρμα. Ελαφρύ, με ύψος 7cm και 3 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα Stimulite), τα οποία επιτρέπουν στις οστικές προεξοχές να βυθίζονται ελεύθερα στο μαξιλάρι. Τα διαφορετικής σκληρότητας στρώματα παρέχουν μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα την ανακούφιση από την πίεση.

Stimulite® Contoured BB (high risk)

Μαξιλάρι Stimulite Contoured
Ύψος: 7-9 cm
Βάρος: 1.5 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 130 kg

Ένα αεριζόμενο μαξιλάρι υψηλού προφίλ, για χρήστες που χρειάζονται υψηλότερο επίπεδο διαχείρισης πίεσης, με διαμόρφωση για βέλτιστη άνεση και υποστήριξη. Ελαφρύ, με ύψος 7 – 9 cm (διαφορετικό ύψος στην επιφάνεια λόγω της διαμόρφωσης) και 3 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα stimulite), τα οποία παρέχουν μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του. Ένα μαξιλάρι για άτομα με υψηλό κίνδυνο κατάκλισης και ανάγκη στήριξης του σώματος.

Stimulite® Contoured BB XS (high risk)

Μαξιλάρι Stimulite Contoured XS
Ύψος: 7-9 cm
Βάρος: 1.5 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 120 kg

Το Stimulite Contoured XS είναι ένα αεριζόμενο μαξιλάρι υψηλού προφίλ, με ένα πιο μαλακό άνω στρώμα σε σχέση με το Stimulite Contoured, σχεδιασμένο για άτομα με υψηλό κίνδυνο κατάκλισης και πιο ευαίσθητο δέρμα. Ελαφρύ, με ύψος 7 – 9 cm (διαφορετικό ύψος στην επιφάνεια λόγω της διαμόρφωσης) και 3 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα stimulite), τα οποία παρέχουν μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, εξαιρετική σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του. Ένα μαξιλάρι για άτομα με υψηλό κίνδυνο κατάκλισης και ανάγκη στήριξης του σώματος.

Stimulite® Adjustable Contoured (high risk)

Μαξιλάρι Adjustable Contoured
Ύψος: 7-9 cm
Βάρος: ~1.5 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 130 kg

To Stimulite Adjustable Contoured είναι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς Stimulite Contoured, διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά του με τη νέα δυνατότητα να εξατομικεύεται στις μεταβαλλόμενες φυσικές και λειτουργικές ανάγκες του χρήστη.

Παρέχει εξαιρετική τοποθέτηση και ύψιστη διαχείριση πίεσης. Η πολυεπίπεδη κηρήθρα  διαμορφώνεται στην περιοχή των ισχύων σε ένα λεπτό περίγραμμα και είναι ειδικά σχεδιασμένη με μαλακές και πιο σκληρές περιοχές. Το πίσω μέρος σε σχήμα πιάτου, παρέχει βέλτιστη πυελική θέση για βελτιωμένη στάση και σταθερότητα.

Μαξιλάρι Adjustable Contoured Μια ρυθμιζόμενη κοιλότητα στο πίσω μέρος του μαξιλαριού (στην περιοχή των ισχύων), επιτρέπει στον χρήστη ή τον φροντιστή , να προσαρμόζει εύκολα το μαξιλάρι επιλέγοντας από πολλά ένθετα κηρήθρας Stimulite που διαφέρουν ως προς την μαλακότητα. Το πιο μαλακό ένθετο επιτρέπει μεγαλύτερη βύθιση σε σύγκριση με τα πιο σκληρά ένθετα. Η αφαίρεση όλων των ενθέτων μαζί, παρέχει επιπλέον ανακούφιση στους χρήστες με οστέινες προεξοχές (πολύ λεπτά άτομα χωρίς μυϊκό ιστό).

Μαξιλάρι Adjustable ContouredΕκτός από τη ρύθμιση της βύθισης, της προστασίας του δέρματος και τοποθέτησης του μαξιλαριού, το κάτω ένθετο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση άλλων αναγκών τοποθέτησης, όπως είναι οι πυελικές λοξότητες.

Πίνακας Χρήσης Stimulite Adjustable Contour

Stimulite® Silver (low risk)

Μαξιλάρι Stimulite Silver
Ύψος: 3.8 cm
Βάρος: 0.5 kg
Μέγιστο βάρος ατόμου: 90 kg

Το Stimulite Silver είναι ένα αεριζόμενο μαξιλάρι πολύ χαμηλού προφίλ, για χρήστες με μικρό κίνδυνο κατάκλισης και για περιπτώσεις όπου η παραμονή στο αμαξίδιο είναι μικρή. Ιδιαίτερα ελαφρύ, με ύψος 3.8cm και 2 επίπεδα διαφορετικής σκληρότητας θερμοπλαστικής ουρεθάνης με μνήμη (κηρήθρα Stimulite). Ένα πιο μαλακό άνω στρώμα, με ένα πιο σκληρό κάτω στρώμα για απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό και ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του. ΔΕΝ ενδείκνυται για χρήστες με προβλήματα κατακλίσεων.

Standard διαστάσεις

36X41 cm
41X41 cm
41X46 cm
46X41 cm
46X46 cm

Για ενδιάμεσες διαστάσεις επικοινωνήστε μαζί μας

Ολοκλήρωμένο σύστημα διαχείρισης πίεσης και εξαερισμού

1. Προστασία δέρματος

Με σταθερή την υγρασία μαλακώνει το δέρμα το οποίο γίνεται ευάλωτο στις πιέσεις που ασκούνται σε αυτό με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για έλκος.
Χάρη στις κερήθρες Stimulite®, οι οποίες είναι διάτρητες, ο αέρας κυκλοφορεί μέσα στο μαξιλάρι και εξατμίζεται η υγρασία με αποτέλεσμα να κρατάει το δέρμα σας στεγνό.

2. Μείωση τριβής

Η σταθερότητα και η τριβή ενός μαξιλαριού προσδιορίζεται από την αντοχή του υλικού του. Υπερβολική αντοχή αυξάνει την τριβή, ενώ χαμηλή αντοχή μειώνει την σταθερότητα. Η τουλάχιστον δύο στρωμάτων θεμοπλαστική ουρεθάνη ελαχιστοποιεί τις δυνάμεις τριβής χωρίς να επηρεάζεται η σταθερότητα. Η ανώτερη στρώση έχει μικρότερη ακαμψία έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό μικρότερη τριβή στο δέρμα. Οι κατώτερες στρώσεις είναι ενισχυμένες έτσι ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη σταθερότητα.

3. Αποσυμπίεση

Η δομή του κυψελοειδούς μαξιλαριού παρέχει μια ομοιόμορφη κατανομή της προκύπτουσας πίεσης.
Με την διαφορετική ακαμψία των διαφόρων στρωμάτων του μαξιλαριού καθώς και με την τριών βαθμών αντίσταση των στρωμάτων (κατά μήκος, κατά πλάτος και κάθετα), επιτυγχάνεται η κατανομή της πίεσης σε μεγαλύτερη περιοχή.

2 σχόλια στο “Μαξιλάρια Stimulite®

Αφήστε μια απάντηση